5 tips om de Decembermaand sportief door te komen

  • Berichtcategorie:Training Tips
  • Leestijd:3 minuten gelezen
Je bekijkt nu 5 tips om de Decembermaand sportief door te komen

We staan op de drempel van de feestmaand van het jaar. Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw worden in ons land uitbundig gevierd. In sommige families, zoals die van ons, vieren we ook nog drie verjaardagen. Al met al veel gezelligheid en vooral veel eten. Trainingen willen er dan nog wel eens bij inschieten.

Hoe blijf je de komende weken on track met je trainingen of hoe zorg je er in ieder geval voor dat je opgebouwde conditie niet (te veel) achteruitgaat. In deze blog delen wij vijf tips om de komende weken sportief door te komen.

1: Reistijd wordt trainingstijd

Of je nu de naar je werk gaat of op bezoek gaat bij de familie voor de feestdagen, pak de stads- of racefiets. Stem de logistiek af met de familie en gebruik je reistijd als trainingstijd

2: Ga voor interval trainingen

Weinig tijd? Ga voor korte interval trainingen op een indoortrainer of spinfiets in de sportschool. Een goede interval training duurt niet langer dan 30 minuten. Laat je goed voorlichten en zorg voor een goede warming-up en herstel (voor én na de training).

3: Doe een Challenge

Plan een challenge op basis van tijd of kilometers. Strava heeft een aantal leuke uitdagingen, zoals de Distance Challenge of de Gran Fondo. Dit kan als een stimulans werken om op een creatieve manier trainingstijd te vinden.

4: Zorg voor regelmaat

Het allerbelangrijkste is regelmaat. Natuurlijk is de Decembermaand een geschikte maand voor je R&R en om extra tijd te besteden aan vrienden en familie. Probeer je trainingsregime aan te houden maar breng bijvoorbeeld de omvang terug, net als in een taper week.

5: Denk alvast na over je doelen voor 2020

Wat ook kan helpen is om de tijd onder de kerstboom te gebruiken om na te denken over je doelen voor 2020. Niet alleen wielerdoelen, maar misschien wil je ook eens een andere discipline uitproberen. Ben je een wegwielrenner? Heb je wel eens een ATB geprobeerd, of andersom? Of zit je met een schuin oog te kijken naar triatlons? Wat er op je bucketlist komt, kan een een enorme stimulans zijn om de komende weken en maanden lekker te blijven trainen.

The Cycling Academy wenst je fijne feestdagen!