PRO Coach: Tom Sieverding

Bewegingswetenschapper & Fysiotherapeut

Coach: Tom Sieverding

Specialiteit: Trainingsleer, blessure management, mentale coaching en een goede relatie opbouwen tussen sporter en coach.

Mijn specialiteit

Mijn specialiteit: Ik streef er naar om een totaal coach te zijn, die wetenschappelijke kennis over fysiologie, biomechanica, blessures, mentale processen en de sport specifieke kennis en ervaring inzet om samen met de sporter de hoogst haalbare prestatie na te streven.

Voor mij is coachen dan ook in de eerste plaats een doorgaand proces tussen sporter en coach. Na het maken van een trainingsplan begint het pas echt. Constant het plan aanpassen aan de ontwikkeling van de sporter, meedenken en begeleiden van mentale processen waar de sporter door gaat, tijdig signaleren en reageren op blessures en overbelasting en het contant aanpassen van het oorspronkelijke trainingsplan aan de nieuwe situatie.

Kortom, coachen is voor mij het voorrecht om te mogen deelnemen aan een avontuur van een ander.

Lees ook de blogpost van Tom

Als onderdeel van de opleiding tot PRO Coach schrijven alle cursisten een blogpost. Lees hier de blogpost van Tom.

Fietsblessures

Een veel voorkomende oorzaak bij blessures is het materiaal en dan vooral de afstemming daarvan. In de afgelopen jaren ben ik me gaan verdiepen in de zin en onzin van ‘bikefitting’. Ik ben daarbij vooral op zoek gegaan naar de wetenschappelijke onderbouwing van de verschillende afstel parameters, zoal zadelhoogte, stuurafstand, afstelling voetplaatjes, cranklengte, etc. Uit al deze wetenschappelijke onderzoeken komt steeds naar voren, dat er niet zoiets is als ‘de’ ideale afstelling.

Tom Sieverding artikel