1 op 1 coaching

Professionele sportbegeleiding voor niet-professionele fietsers met ambitie

Iedere sporter streeft binnen zijn of haar mogelijkheden naar een doel. Een profwielrenner probeert koersen te winnen. Een recreatieve fietser wil graag de Mont Ventoux bedwingen. En een fietser die net herstelt is van een blessure wil graag (weer) fit worden. Wat je doel ook is, wij als coaches van TCA gaan samen met je de uitdaging aan.

Wat is 1 op 1 Coaching?

Een coachingstraject is een intensieve samenwerking tussen coach en sporter, waarbij je bijvoorbeeld een jaar lang naar een vooraf gedefinieerde prestatie toe werkt. Tijdens zo’n traject zullen er altijd moeilijke momenten zijn. Periodes waarbij sport, privé en werk even wat minder goed samengaan of je krijgt een blessure waardoor je even uit de running bent.

Juist op die momenten is het prettig om iemand te hebben, die samen met jou deze ‘obstakels’ probeert te overwinnen.

Als coach houden wij ons dus niet alleen bezig met je trainingsschema. Wij zijn er voor al je vragen en om je door de zware momenten heen te slepen. Wij bieden je alle hulp om die eindstreep te bereiken!

“Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van gepersonaliseerde trainingsschema’s op basis van je jouw fysiologisch profiel en het prestatiedoel dat je hebt gekozen. Onze aanpak gaat echter verder dan de sportprestatie en de conditieverbetering op korte of lange termijn.”

Onze aanpak

Wij leren sporters keuzes te maken, balans te vinden tussen sport, privé & maatschappelijk functioneren en omgaan met teleurstellingen of tegenslagen. Een prestatiedoel op korte of middellange termijn is hiervoor een heel effectief middel. Dit nemen wij meestal als uitgangspunt om een traject te starten.

Vitaliteit en gezondheid is een groot goed. Wij als coaches van TCA gaan daar nog een stapje verder in. Wij dagen je uit om haalbare, maar uitdagende doelen te stellen. Hiervoor zal je uit je comfortzone moeten stappen, maar zal je een groei doormaken die je zelf misschien niet voor mogelijk had gehouden.

Coachee

Voor wie is Coaching?

Wij werken met verschillende atleten. Ieder met zijn of haar eigen achtergrond, doelstelling(en), omstandigheden en beperkingen. Herken jij je in de onderstaande punten? Dan is een coachingstraject misschien wel iets voor jou!

Voordelen van The Cycling Academy

Een coachingstraject op maat

Een bijzondere doelstelling, een drukke baan of last van een terugkerende blessure? Wij ontwerpen altijd een programma op maat.

Training op fysiek én mentaal gebied

Trainen voor een wedstrijd er een rijden is niet alleen fysiek heel zwaar, ook het mentale aspect begeleiden wij als coaches.

Verschillende expertises

Al onze coaches hebben een ding gemeen: de liefde voor wielrennen. Verder hebben zij allemaal hun eigen specialiteit en aanpak.

Persoonlijk schema in TrainingPeaks

Alle coaches werken met een trainingsschema in TrainingPeaks. Hiermee kunnen wij je voortgang in de gaten houden.

Het coachingstraject

Ieder trainingstraject begint met een kennismakingsgesprek. Hierin kijk je samen met je coach naar je sportdoel en je persoonlijke omstandigheden. Hoeveel tijd in de week kun je vrijmaken om te sporten? Moet er rekening worden gehouden met belangrijke gebeurtenissen of vakanties? Na afloop van het kennismakingsgesprek stelt je coach jouw persoonlijke trainingsschema samen in het programma TrainingPeaks. The Cycling Academy biedt twee programma’s aan: Trainingsschema’s en 1 op 1 Coaching.

Wat kan je verwachten?

Kennismaken?

Vul het onderstaande formulier in als je interesse hebt in het coachingstraject.

Wat is je niveau?

Welke Coach kies je?

Wat zeggen onze coachee's?

Hoe hou ik mijn werk, sport en al het andere in mijn leven in balans? Met die vraag klopte ik bij Sheila aan. Een aantal (intensieve) coaching gesprekken hebben me geholpen te reflecteren, prioriteiten te stellen en de balans weer terug te vinden. Al met al een zeer positieve ervaring met goeie vooruitgang op sportief vlak en daarbuiten
Arwen Altenburg
Arwen Altenburg
Maandelijks hadden Sheila en ik contact over hoe het me verging en hoe ik me voelde zowel lichamelijk als mentaal, kreeg feedback, ze motiveerde en ook werd er af en toe even een spiegel voor gehouden. Het fijne was dat ik ook tussendoor kon appen als ik twijfelde hoe ik een training moest uitvoeren of als ik vermoeid was wat ik dan moest doen.
Lisette Fiere
Lisette Fiere

Onze coaches

Elk van onze coaches heeft een eigen specialiteit en aanpak. De klik die je hebt met je coach is van essentieel belang voor het succes van het coachingstraject. Daarom geven wij je de mogelijkheid om zelf een voorkeur voor een coach op te geven.

Sheila Gemin

Joost Rusche

Tom Sieverding

Chiel Burger