Lisette Fiere, wij gaan je missen!

Je bekijkt nu Lisette Fiere, wij gaan je missen!

In 2016 ontmoette ik (Sheila) Lisette Fiere in Barendrecht. Lisette had een doel, namelijk samen met haar man Danny Tour for Life fietsen. Dat is mooi, dacht ik. Mooi en uitdagend en zeker te doen, gegeven haar drive, ambitie en wil om te slagen. Op dat moment wist ik (nog) niet dat Lisette net daarvoor geopereerd was. Er waren tumoren verwijderd. Een behoorlijk heftige operatie. Ik besloot om haar mijn hulp aan te bieden. We hebben binnen de stichting een mogelijkheid om Vriend van The Cycling Academy te worden en met behulp van deze vrienden, kunnen de basis kosten van coaching worden gedekt als we besluiten om een atleet, met een goed doel, kosteloos te begeleiden.

En zo geschiedde.

Lisette heeft twee keer Tour for Life gefietst in 2017 en 2018. Tussen deze twee edities in is Lisette weer geopereerd. Dit keer is er een agressievere tumor verwijderd. In de korte tijd die daarop volgende is ze niet alleen hersteld, maar heeft ze zich fysiek voorbereid op Tour for Life 2018. Beide keren heeft ze alle etappes gefietst. Beide keren mocht ik haar coach zijn. In 2019 kwamen de tumoren terug.

Het traject en proces dat ik met Lisette heb afgelegd, heeft bij mij diepe sporen achtergelaten. Ik kan niet anders dan heel trots, maar vooral nederig zijn dat ik haar de afgelopen jaren heb mogen bijstaan. Zij heeft mij laten zien wat GRIT inhoudt, wat het is om discipline te hebben en hoe echte motivatie en drive eruit ziet. Zij was in vele opzichten mijn leermeester en spiegel. Ik ben er nog niet uit hoe ik verder ga als coach, of ik nog blijf coachen. De tijd zal het leren. Lisette was een voorbeeld en een inspiratie voor velen, haar verhaal moet verteld worden, en dat ga ik doen.

Lisette Fiere is op 1 april 2020 overleden.

Lees hier het verslag dat Lisette schreef nadat zij Tour for Life 2017 finishte:

Het was oktober 2016. Volledig hersteld en gere-integreerd nadat er in januari 2015 bij mij kanker werd gediagnostiseerd en ik besloten had om ook zelf Tour for Life te willen fietsen in 2017.

Nadat ik dit besloten had, ging ik gelijk volop in training, zo vaak en zo lang mogelijk fietsen en we melden ons aan bij The Cycling Academy in Barendrecht. Via mede Tour for Lifers van 2016 kenden we een aantal mensen die daar getraind hadden en zij waren er heel positief over om daarmee een goede basis te leggen tijdens de winter.

Echter met de fiets trainingen die ik zelf deed en The Cycling Academy, kreeg ik al snel het gevoel dat ik dit niet driekwart jaar ging volhouden…Tot er een berichtje via messenger kwam van Sheila. Zij had van mijn verhaal gehoord en bood ons aan om vanuit Vriend van The Cycling Academy mij en Danny te coachen. Elk jaar sponsort zij 1 à 2 deelnemers van goede doelen evenementen door haar tijd te geven in de vorm van wedstrijdbegeleiding, het maken van schema’s en het monitoren van de vooruitgang. Omdat we zo goed bezig waren, wilde zij haar hulp aanbieden in onze voorbereiding voor Tour for Life. Het voelde voor mij als een engel die uit de Hemel kwam zetten…

We planden een contactmoment tijdens een training in Barendrecht, waar we kennis maakten en zij mij ook de kritische vraag stelde, waarom ik Tour for Life wilde fietsen. Het allerbelangrijkste was dat ik het voor mezelf deed en niet om aan anderen te bewijzen wat ik kon. Je motivatie is namelijk heel belangrijk om uiteindelijk de veelheid aan trainingen vol te kunnen houden.

De schema’s bestonden uit blokken van 3 maanden. Aanvankelijk vooral opbouw, daarna kwamen de interval trainingen erbij en uiteindelijk de lange duurritten in het zadel. Via TrainingPeaks zette Sheila mijn gepersonaliseerde trainingsschema’s erin. Hierin kon ik ook na een training registreren hoe de training gegaan was en kon ik gedurende de week ook invullen hoe ik me per dag voelde. Ook hield ik via Fitness pall mijn voeding bij. Via TrainingPeaks kon Sheila mijn gegevens monitoren en analyseren.

Maandelijks hadden Sheila en ik contact over hoe het me verging en hoe ik me voelde zowel lichamelijk als mentaal, ik kreeg feedback, ze motiveerde en ook werd er af en toe even een spiegel voorgehouden. Het fijne was dat ik ook tussendoor kon appen als ik twijfelde hoe ik een training moest uitvoeren of als ik vermoeid was wat ik dan moest doen. Het fijne van het schema was, dat er een structuur in zat en dat ik voelde dat de hoeveelheid trainingen die ik nu deed in balans was met werk en privé. Natuurlijk was het zwaar en besteed je veel tijd aan de trainingen en moet je er dingen voor opzij zetten, maar het is me alles waard geweest. Ik heb van iedere training genoten! Ik voelde dat ik sterker werd en door de coaching van Sheila had ik er alle vertrouwen in dat ik die 8 daagse tocht ging volbrengen.

En natuurlijk weet je pas als je het volbracht heb, of je er klaar voor was. En dat was ik!!! Ik heb een geweldige Tour for Life gefietst. Ik had niet durven dromen dat het zo goed zou gaan. Elke dag was genieten, alle 1400 km gefietst en elke hoogtemeter overwonnen…! Gedurende de week hield Sheila mijn prestaties ook in de gaten via TrainingPeaks en kreeg ik berichtjes. En natuurlijk heb ik zelf de trainingen moeten doen en elke meter tijdens Tour for Life zelf moeten fietsen, maar dat ik ‘m zo goed kon fietsen heb ik ook echt te danken aan de coaching, begeleiding en betrokkenheid van Sheila! Ben haar heel erg dankbaar dat ze me uitgekozen heeft om vanuit Vriend van The Cycling Academy mij te coachen om dit te volbrengen.

Ik heb het volbracht! Ik ben mega trots en nog steeds begin ik te stralen van binnen en buiten als ik terug denk aan en praat over het afgelopen jaar. En een mega trotse coach!

Letterlijk een paar dagen na Tour for life zaten we helaas weer in de Daniel den Hoed, de kanker was terug… Hoe kon dat? Hoe kan je jezelf zo fit voelen en toch eigenlijk alweer zo ziek zijn. Hoe kon je met een tumor zo groot als een sinaasappel zo’n zware tocht als Tour for Life fietsen?

Inmiddels ben ik wederom geopereerd en nog een deel herstellende. Ik wil wederom inzetten voor Tour for Life en ook dit jaar heeft Sheila mij uitgekozen vanuit Vriend van The Cycling Academy om mij te coachen en daarmee fit te krijgen voor een paar etappes. Dankjewel!

En ik heb er weer alle vertrouwen in dat dit met haar hulp zeker gaat lukken!

Lisette Fiere