Over The Cycling Academy

The Cycling Academy is een instituut van gemotiveerde wielerliefhebbers, coaches en trainers die zich richten op het adviseren en begeleiden van amateur sporters die zichzelf een sportief doel hebben gesteld. 

Hoe wij zijn begonnen?

The Cycling Academy is ontstaan in 2012, in aanloop naar het evenement Alpe d’ HuZes. In dat eerste jaar trainde oprichter Sheila Gemin 150 gemotiveerde wielrenners de winter door, om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te staan. 

Deze trainingen waren praktisch gratis, de kosten werden gedragen door de founder zelf. In de afgelopen jaren is The Cycling Academy uitgegroeid tot een landelijk trainingsinstituut die de winter op een verantwoorde manier inzet als optimale trainingsperiode. Inmiddels heeft The Cycling Academy honderden amateurwielrenners getraind en bijgestaan tijdens het leveren van hun sportieve prestatie.

In 2020 zijn we door de pandemie helaas gedwongen te stoppen met het geven van groepstrainingen. Vanaf dat moment richten we ons enkel nog op het coachen en begeleiden van duursporters.

“The Cycling Academy kijkt naar de wetenschap omtrent trainen en sport prestatie en vertaalt deze in schema’s naar duursporters van elk niveau. Daarnaast staat de mens bij ons centraal. Iedereen heeft een eigen ambitie en presteert op zijn of haar eigen niveau.

Onze mensen

De mensen achter TCA hebben allemaal een passie voor duursport. Dat is ook een voorwaarde. Naast een passie voor de sport willen we ook met mensen werken die gecommitteerd zijn om hun op een sportieve ambities waar te maken. Met de kennis die we daar als team in hebben opgebouwd, staan we ten dienste van jou.

Wil je meer weten over de mensen achter The Cycling Academy? Op onze website stellen onze Coaches zich aan je voor!