TCA Trainingsprogramma

Het trainingsprogramma voor een efficiënte basis

Duursporters hebben vaak één ding met elkaar gemeen: ze vinden het heerlijk om te sporten in de buitenlucht. De winter is is bij uitstek het seizoen om een goede basis te leggen voor je prestaties. Speciaal voor wielrenners en duursporters hebben wij daarom een programma, zodat je de hele winter kan trainen en je daarmee voorbereid op het volgende sportseizoen in het voorjaar. Natuurlijk kun je ook op andere momenten in het jaar starten met dit programma.

Hét programma voor de winterperiode

The Cycling Academy PRO is een coachingsinstituut dat ontstaan is vanuit een initiatief van The Cycling Academy (TCA). TCA is gespecialiseerd in het trainen en coachen van (amateur)wielrenners voor sportieve evenementen en wedstrijden.

In de afgelopen 7 jaar hebben wij honderden amateur atleten getraind gedurende de winterperiode. Met als doel de winter optimaal als trainingsperiode te gebruiken voor de het tour en wedstrijdseizoen in het voorjaar en zomer. Een team van fysiologen, coaches en trainers ontwikkelden in de afgelopen jaren een vijf maandelijks trainingsprogramma volgens het klassieke en gepolariseerde model.

Dit programma kun je op elk moment in het jaar starten en is makkelijk te volgen. Mocht je vragen hebben of er doen zich specifieke omstandigheden voor, dan kun je altijd de terecht bij een van onze ervaren coaches.

3 trainingen per week

Het complete trainingsprogramma bestaat uit drie trainingen per week:

  1. Een HiTT
  2. Een lange duurtraining met lichte intervallen
  3. En een kracht/stabiliteit/flexibiliteit programma

De trainingen zijn zelfstandig uit te voeren op een spinningfiets, tacx, wattbike, of wegfiets. Het krachtprogramma is thuis uit te voeren. Deze combinatie van trainingen geeft een goede basis onafhankelijk van het sportieve doel wat je nastreeft. 

Het programma duurt 5 maanden. 

 
Wattbike

Voordelen van het trainingsprogramma

Op basis van TrainingPeaks

Voor een efficiënt trainings-programma is het belangrijk dat je jouw voortgang kan bijhouden. Wij werken met het handige systeem 'TrainingPeaks'.


Afwisselend programma

High intensity, krachttrainingen en duurtrainingen. Ons programma bestaat uit gevarieerde trainingen die je optimaal voorbereiden voor jouw sportieve doelen.

Ontwikkeld door specialisten

Ons trainingsprogramma is ontwikkeld door een team van fysiologen, coaches en trainers en al door verschillende renners getest.

Trainen wanneer jij wilt

Alle trainingen uit het programma kun je zelfstandig uitvoeren. Daarbij kies jezelf of dat indoor is of outdoor.

Het trainingsprogramma bestellen

Wil jij deze winter niet op de bank blijven zitten, maar je op een efficiënte manier voorbereiden op het nieuwe wielerseizoen. Bestel dan het TCA trainingsprogramma

TCA Trainingsprogramma (Base)

Wat: gestructureerd trainingsprogramma ter voorbereiding op het wegseizoen

Duur: 5 maanden, 3 trainingen per week

Exclusief: wegfiets, WattBike, spinningfiets, hartslagmeter of powermeter

Systeem: TrainingPeaks

Optioneel: maandelijkse Q&A webinar 

Interesse? Meld je hieronder aan!

Wat zeggen onze gebruikers

Module 2 behandelde de gesprekstechnieken die je als coach in kan zetten om je atleten te leren begrijpen. Jezelf kunnen verplaatsen in de persoon die je voor je hebt, komt de samenwerking alleen maar ten goede. Positief denken en handelen is me zeker bijgebleven. Van deze module maak ik nu nog dagelijks gebruik in mijn werk én privéleven. Zeker een aanrader en leuk om te doen.
Ad van Hellemond
Ad van Hellemond
PRO Coach
Tijdens de 4e module wordt er van je verwacht dat je de theoretische kennis in de praktijk kan brengen. Je kan je niet voorbereiden op vragen die gesteld worden door de atleet. Daardoor moet je constant schakelen. Wat is het beste voor de atleet? Hoe passen we dat toe in het schema? Loopt de progressie volgens schema? Dit hele proces is het leukste én meest leerzame onderdeel van de opleiding geweest.
Chiel Burger
Chiel Burger
PRO Coach