Word Vriend van The Cycling Academy

Fietsen doe je vooral voor jezelf. Maar bij The Cycling Academy fietsen we ook voor elkaar. In de afgelopen jaren stelden we een nieuw innovatief programma samen en begeleidde we teams en individuen die zich inzetten voor het goede doel. Zo kunnen zij zich richten op hun training en het inzamelen van sponsorgelden. Dat maakt een groot verschil, zowel voor hun eigen sportprestaties als de opbrengsten voor bijvoorbeeld KWF, Daniel den Hoed en ALS.

Dit doen wij

Met The Cycling Academy helpen wij sporters die op zoek zijn naar een onderbouwd trainingsprogramma voor hun sportieve doel middels coaching. We ontwikkelen trainingsprogramma’s op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en delen we onze kennis en ervaring op zo veel mogelijke manieren. Samen zorgen we ervoor dat sportieve doelen worden gehaald- op een verantwoorde manier en met oog voor de persoon achter de sporter.

Dit doen onze Vrienden

Het gevecht tegen kanker en de nasleep ervan is een enorme strijd. Om daarnaast ook nog de sponsorgelden bij elkaar te brengen, te trainen en je materiaal op orde te brengen, heb je geld en support nodig. Omdat The Cycling Academy is ontstaan vanuit de voorbereiding op een sponsortocht voor het KWF, begeleiden wij kosteloos (ex) kankerpatiënten of mensen met een andere aandoening om zich goed voor te bereiden op een sponsortocht. Dankzij de Vrienden van TCA kunnen wij hen dit aanbieden, zodat ze fysiek en mentaal gezond aan de start staan.

Achtergrond The Cycling Academy

The Cycling Academy is ontstaan in 2012, in aanloop naar het evenement Alpe d’ Huzes. In dat eerste jaar trainde oprichter Sheila Gemin 150 gemotiveerde wielrenners de winter door, om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te staan. Deze trainingen waren praktisch gratis, de kosten werden gedragen door de trainster zelf. In de afgelopen jaren is The Cycling Academy uitgegroeid tot een landelijk trainingsinstituut dat de winter op een verantwoorde manier inzet als optimale trainingsperiode. Inmiddels heeft The Cycling Academy honderden amateurwielrenners getraind en bijgestaan tijdens het leveren van hun sportieve prestatie.

Wat kost dat?

Heb je belangstelling om donateur te worden, of ben/ken je iemand die onze ondersteuning kan gebruiken? Neem dan contact op met vriend@thecyclingacademy.nl